Geovent erbjuder en speciallösning för utryckningsfordon

Hur kan man effektivt avlägsna avgaser från brandbilar med speciella avgasrör? Samtidigt som du behöver en flexibel lösning som kopplar bort systemet från brandbilen vid utryckning? Denna fråga har Geovent fått från en kund.

Det brittiska flygvapnet använder amerikanska brandbilar på sina flygplatser och dessa kräver en särskild lösning för att avlägsna avgaser när brandbilarna startas vid ett utryckningstillfälle. På så sätt undviker man att brandmännen utsätts för de förorenande avgaserna.

Både utformningen av munstycket och placeringen av avgasröret var en utmaning, men också att munstycket måste vara flexibelt under utropet. Samtidigt ville kunden att lösningen skulle kunna användas från marken, trots brandbilarnas storlek.

I nära samarbete med kunden har Geovent utvecklat en arm på vilken det speciella sughuvudaet är monterat. Armens längd gör att lösningen kan användas från marken. En elektromagnet placeras på armen och ansluts till brandbilen. När brandbilen lämnar brandstationen stängs strömmen till magneten av och systemet kopplas bort. Detta gör lösningen både effektiv och flexibel och löser kundens utmaningar på ett tillfredsställande sätt.

Få vår senaste katalog

Den aktuella katalogen som gäller från och med 2022 är nu tillgänglig.
Klicka på länken nedan och få en eller flera kataloger skickade via e-post och e-post.

Förfrågningskatalog

Få vår senaste katalog

  Om Geovent

  Vi är ett dynamiskt företag som specialiserat sig på utveckling och tillverkning av komponenter och system för avancerad industriell ventilation.

  Vi har varit kända som pionjärer inom detta område sedan 1968.

  Läs mer ›

  Utsugsarmar ›

  Brett utbud av kåpor som är idealiska för extraktion av svetsrök och ångor.

  Filter ›

  Brett utbud av industrifilter – från svetsrök till oljedimma – vi har de flesta filtreringslösningar.

  Fläkt ›

  Geovent erbjuder ett brett sortiment av fläktar för industriella processer med luftvolymer upp till 55.000m³/h.

  Avgaser ›

  Utsugsarmar för svetsrök, ångor och damm.