Utsug i bilverkstad

En bilhandlare ville bygga en ny verkstad och bad vår kund (den lokala installatören) att genomföra projektet, som inkluderade utvinning av avgaser från fordon samt ventilation av förvaringsskåpet för kemikalier.

Det ställdes höga krav på de efterfrågade slangrullarna . För det första var slangarnas längd nyckelparameter för kunden. Därför erbjöd vi vår slangrulle, typ GTE-1400-15-150, som är en elektrisk slangrulle med fjärrkontroll. Slangen på rullen har en längd på 15 meter och hela slangen kan lindas upp på slangrullen. Ett annat krav var att slangen måste kunna motstå högre temperaturer än vanliga slangar. För att uppfylla kundens önskan om högre temperaturbeständighet försåg vi kunden med 15 meter slang, bestående av 12 meter vanlig slang för bilavgaser, temperaturbeständighet på upp till 200°C och 3 meter av vår HT-450 slang, som kortvarigt är temperaturbeständig upp till 500°C.

Mellan de två olika slangarna monterade vi en säkerhetskoppling som säkrade slangens uppdelning i två delar, om slangarna av misstag skulle utsättas för kraftiga stötar . Munstyckena för slangrullarna var vårt HT-munstycke, ø150 mm av stål med skruvstädgrepp, eftersom de kan användas för mycket heta avgaser.

Vi levererade fläkten som en behovsstyrd lösning, där fläkten börjar fungera, vid behov, och luftvolymen justeras efter antalet användare samtidigt, dvs med höghastighetsmotorspjäll, aktiverat via en uppsättning kontakter i slangrullarna. Fläkten monterades i en ljudbox för att dämpa bullret. Med dessa funktioner kommer kunden att spara energi; han kommer att hitta ökad driftskomfort och användarna kommer att uppleva en minskning av bulleremissionen.

Kontrollampor installerades i verkstaden – gröna lampor för ”Utsug ok” – och röda lampor samt sirener för fel, t.ex. på grund av bristande sug. Vår MultiBox styr all automatik.

Våra explosionssäkra ATEX-fläktar ventilerar kemikalieförvaringsskåpen.

Vår kund har slutfört projektet och slutanvändaren är mycket nöjd med resultatet.

Receive newsletter

Få vår senaste katalog

Den aktuella katalogen som gäller från och med 2022 är nu tillgänglig.
Klicka på länken nedan och få en eller flera kataloger skickade via e-post och e-post.

Förfrågningskatalog

Få vår senaste katalog

  Om Geovent

  Vi är ett dynamiskt företag som specialiserat sig på utveckling och tillverkning av komponenter och system för avancerad industriell ventilation.

  Vi har varit kända som pionjärer inom detta område sedan 1968.

  Läs mer ›

  Utsugsarmar ›

  Brett utbud av kåpor som är idealiska för extraktion av svetsrök och ångor.

  Filter ›

  Brett utbud av industrifilter – från svetsrök till oljedimma – vi har de flesta filtreringslösningar.

  Fläkt ›

  Geovent erbjuder ett brett sortiment av fläktar för industriella processer med luftvolymer upp till 55.000m³/h.

  Avgaser ›

  Utsugsarmar för svetsrök, ångor och damm.