Vi tar ansvar - återvinner förpackningar

FN:s globala mål för hållbar utveckling

Våra förpackningar spelar en viktig roll för att säkerställa att våra produkter når våra kunder på ett säkert sätt. Samtidigt är vi medvetna om att förpackningskonsumtion kan leda till ökade mängder avfall och påverkan på vår miljö. Som en del av vårt engagemang för FN:s mål 12 för hållbar utveckling om ansvarsfull produktion och konsumtion kommer vi att minska vår förpackningskonsumtion och uppmuntra våra kunder och leverantörer att göra detsamma.

Recycling label

Våra mål och åtgärder

Vi ska fortsätta att vara ett ansvarsfullt företag och minska vår miljöpåverkan genom

Recycling packaging

Vårt engagemang

För oss är hållbarhetsarbetet en resa. Vi får hela tiden ny kunskap och nya idéer samtidigt som vi håller jämna steg med nya krav, regelverk och möjligheter. Vi håller koll på hur reglerna i EU:s förpackningsdirektiv formuleras och vilka krav det ställer på oss. Samtidigt för vi en dialog med våra förpackningsleverantörer om hur de ser på och arbetar med produktutveckling.

Genom att minska vår förpackningsförbrukning utan att kompromissa med kvaliteten vill vi säkerställa att våra affärsmetoder matchar våra värderingar om att vara ett ansvarsfullt företag som arbetar för att bidra till hållbara lösningar.

Vi tror att vi tillsammans med kunder, leverantörer och partners kan ta ansvar och göra skillnad för att skapa större cirkularitet och därmed mer hållbara lösningar.

Kontakta oss för mer information.

Recycling packaging

Från återvinning av kartong till återanvändning av kartonger

Vad tycker våra medarbetare om projektet?

Att arbeta med hållbarhet kräver ett helhjärtat engagemang från våra medarbetare.
Därför är vi glada över att våra medarbetare backar upp vår verksamhet.

"Det är riktigt roligt med pusslet att packa i olika lådor istället för i standardstorlekar.
Att minska vår användning av kartong är riktigt bra – och de gröna klistermärkena är så fina."

Trine Bruun
Praktikant, Administration

– I dag återanvänder vi inte tillräckligt många lådor. Det är jättebra att vi skickar kartongen till återvinning, men det är ännu bättre att vi återanvänder själva kartongerna.

Peter Madsen
Lager